Mitt härliga jobb som personlig tränare i Halmstad

Mitt härliga jobb som personlig tränare i Halmstad

Hej kära följare!

Idag firar jag att det är ett år sedan som jag fick mitt diplom som personlig tränare. Jag jobbar sedan dess på ett gym i Halmstad och trivs så himla bra. Det har tagit både tid, svett och mycket tålamod för att bygga upp mitt nätverk av kunder. För det ska man veta, det händer inte av sig självt. Jag har lärt mig så mycket under året, både genom att pröva mig fram men också från andra som jobbar inom samma bransch. Det gäller att synas mycket och skapa förtroende först, innan det är gjort är det svårt att sälja träningspaket.

Det är en härlig anläggning jag jobbar på och både de som jobbar här och kunderna som tränar här är jättetrevliga. Men det krävs ju också att man får in kunder som vill investera i sig själv så pass att de vill ta hjälp av en personlig tränare. Dessutom måste man hela tiden ligga steget före, för även om jag kanske under en period har klienter som köpt paket med visst antal timmar, så kommer ju de att ta slut och då måste nya kunder in. Det är en viss press på det sättet, men som tur är har jag också mycket hjälp av kollegorna i receptionen som pratar mycket och gott om fördelarna med att träna med personlig tränare och på det sättet får jag många nya kunder.

Det roliga med det här jobbet är att det är så varierande, det är så olika saker människor behöver och vill få hjälp med. Någon vill gå ner i vikt, någon annan vill gå upp i vikt. Någon vill bygga muskler och någon annan vill få bättre kondition. En tränare för att ställa upp i en fitnesstävling och en annan tränar för ett triathlon. Sedan är det många som vill ha hjälp att bygga upp sin kropp igen efter en skada eller kanske graviditet.

Sedan tillkommer kosten till träningen och att skapa kostprogram är lika roligt som att göra träningsupplägg. Vad man äter och inte äter är en ännu större del för resultatet än vad träningen gör, vilket många kanske förbiser. Det är i alla fall väldigt roligt att jobba i en så spännande bransch och nu efter ett år börjar kunder komma mer efter rekommendationer så nu behöver jag inte ”jaga” nya kunder på samma sätt, vilket känns både skönt och roligt. Det är ju en väldigt fin bekräftelse på att kunderna är nöjda med vårt samarbete.

Ta hand om dig och din hälsa!


Kommentarer är stängda.